Nieuwe spellen 2019

on

Ook de afgelopen maanden hebben wij natuurlijk weer een aantal nieuwe spellen gekocht voor onze spellenclub. Onze aanwinsten in 2019 zijn de volgende spellen:

Scythe: The Wind Gambit


Scythe was bij de spellenavonden het favoriete spel van 2019. Deze uitbreiding voegt twee nieuwe modules toe: airships en resoluties, met meer strategische opties. Elke speler start met een nieuw type unit, een luchtschip, wat zich via een beweegactie kan verplaatsen over elk terrein (land of water). Elk luchtschip heeft 1 agressieve en 1 passieve vaardigheid die hetzelfde zijn voor alle spelers. De Resolutiemodule verandert de manier waarop het spel eindigt. Er zijn acht verschillende tegels waarvan er één wordt gebruikt in een spel. Ze zullen van invloed zijn op de beslissingen die de spelers tijdens het spel nemen. Hierdoor wordt elk spel weer anders.

Teotihuacan: Stad der Goden


Teotihuacan: Stad van de Goden is een strategisch bordspel waarin het inzetten van arbeiders en grondstoffen, slimme planning en aanpassingsvermogen belangrijk zijn. Iedere speler geeft opdrachten aan een groep dobbelsteen-arbeiders die langs actielocaties rondgaan op een modulair bord. Een speler die aan beurt is verplaatst een arbeider naar een nieuwe locatie, kiest er één van de twee actiemogelijkheden en waardeert zijn arbeiders op, of neemt een sterke bonusactie zonder opwaardering. Terwijl het mysterieuze verval van Teotihuacan nadert, verwerven de spelers technologieën, werken ze aan de prachtige Piramide van de Zon, bouwen ze huizen voor de inwoners van de stad, verzamelen ze kostbare maskers en beklimmen ze de trappen van drie grote tempels. Bij elke zonsverduistering worden de inspanningen geëvalueerd. Wie behaalt het meest roem?

Underwater Cities

Underwater Cities


In Underwater Cities is de aarde overbevolkt en gaan de spelers met elkaar de strijd aan om het beste onderwatergebied te maken. Het belangrijkste principe van het spel is het plaatsen van kaarten waardoor acties of voordelen geactiveerd worden. Spelers verkrijgen grondstoffen die gebruikt kunnen worden voor het bouwen en upgraden van stadkoepels, tunnels en productiegebouwen zoals boerderijen, ontziltingsapparatuur en laboratoria in hun persoonlijke onderwatergebied. Alle bijna 220 kaarten – hetzij speciaal of eenvoudig – zijn verdeeld in vijf typen, afhankelijk van de manier en het tijdstip van gebruik. Onderwatergebieden zijn gepland om dubbelzijdig te zijn, waardoor spelers veel mogelijkheden hebben om VP’s te bereiken en uiteindelijk te winnen.

De Taveernen van de Oude Stad

Taveernen van de Oude Stad is een deckbuilding- en dobbelspel waarbij elke speler waard is van een herberg en met elkaar de concurrentie aangaan om zoveel mogelijk, het liefst rijke, gasten te trekken. Iedere ronde werpen en kiezen de spelers dobbelstenen en geven deze door aan hun buurman. Ga je de dobbelstenen inzetten voor een extra tafel of serveerster, een grotere bieropslag, meer bierleveranciers, of kies je ervoor om het bier rijkelijk te laten vloeien?
Uiteindelijk gaat het om overwinningspunten, die na 8 speelronden de overwinnaar bepalen. Er zitten vijf modules bij het basisspel die je geleidelijk aan kunt toevoegen voor meer complexiteit.

Dobbel zo clever


De spelregels van Dobbel zo Clever zijn gelijk aan die van het basisspel Clever, maar nieuwe kleurcategorieën zorgen voor meer variatie en geven jou de mogelijkheid om ogenschijnlijk slechte worpen zinvol in te zetten. Eén van de spelers dobbelt steeds en vult één van zijn geworpen dobbelstenen in de bijbehorende categorie in. Elke categorie levert op een andere manier punten op. Hij moet daarbij slim kiezen en goed op de overgebleven dobbelstenen letten. Hij moet namelijk elke dobbelsteen met een lager resultaat op het zilveren dienblad aan de andere spelers serveren. Die kunnen daardoor wellicht ook belangrijke punten scoren. In dit dobbelspel zijn alle spelers voortdurend bezig. Daardoor is het tot het einde razend spannend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *