Wie zijn we

Wie zijn we?

De spellenclub Sessa is opgericht door Marieke en Leon Versmissen.
Beiden waren al jaren fanatieke spellenspelers, maar toen Marieke en Leon weer allebei in Waalre woonden was dat een goede reden om hier een spellenclub op te richten.

De club wordt tegenwoordig georganiseerd door Jan, Maikel, Niek, Ellen en Mariska, alhoewel ieder lid een steentje bijdraagt.

De naam Sessa komt van een legende over het schaakbord.

Een brahmaanse wijze uit India wordt beschouwd als de legendarische uitvinder van het schaakspel, 1500 jaar geleden.
De wijze Sessa vond voor zijn koning een spel uit dat deze tot lering moest dienen: in zijn rijk moeten koning en volk, moeten adel en boeren, een eenheid vormen. Koning Sheram was enthousiast over het spel dat kon dienen als een zinnebeeld van levenswijsheid en ontspanning. De koning belooft een beloning aan de brahmaan, die deze zelf mocht uitzoeken. Sessa wilde een lesje in bescheidenheid geven – zo vatten de ambtenaren van de koning het tenminste op.

De wens van de brahmaan was de volgende: op het eerste veld van het schaakbord één graankorrel, op het tweede veld twee, op het derde vier, op het vierde acht korrels, enzovoort – op ieder veld dus steeds het dubbele aantal korrels van het vorige veld.
De koning was een beetje verstoord over de bescheiden aandoende wens; hij stond toch bekend als een rijk heerser. Toen de dienaren aan het hof en de raadgevers na vele uren de som van het aantal graankorrels op alle 64 velden hadden uitgerekend, moesten ze echter tot hun schrik toegeven dat er in het hele rijk niet zoveel graan bijeen te brengen was.
Het totale aantal graankorrels was: 18.446.744.073.709.551.615.

Aangezien het spelen van spellen vaak naast ontspanning een kwestie van tactiek is leek ons deze naam wel geschikt om onze spellenclub naar te vernoemen.