Nieuwe spellen 2018

Ook dit jaar hebben wij natuurlijk weer een aantal nieuwe spellen gekocht voor de vereniging. Onze aanwinsten in 2018 zijn de volgende spellen:

Reykholt

Het nieuwe spel van Uwe Rosenberg, Reykholt: over het telen van groenten en het serveren van gerechten, speelt zich af op IJsland. Dit is een worker placement spel met een eenvoudige regelset, waarbij nu eens een keer niet degene met de meeste punten wint. 

Gentes

Gentes is een civilization spel met een uniek tijd mechanisme. In dit spel vervul je de rol van een oud volk, dat probeert zichzelf te ontwikkelen door het bouwen van monumenten, het koloniseren van gebieden en het stichten van nieuwe steden. 

Gùgõng 

Het spel speelt zich af in China tijdens de Ming-dynastie. De spelers zijn machtige Chinese families die proberen invloed en macht te verwerven bij de Keizer. Ze kopen ambtenaren om voor bepaalde gunsten, door hen een gepast geschenk aan te bieden. Je wint het spel wanneer je een audiëntie bij de Keizer bereikt.

Scythe 

In het bordspel Scythe probeert elke speler zijn factie de rijkste en machtigste van Oost-Europa te maken. Spelers verkennen en veroveren gebieden, werven rekruten, produceren goederen en werkers, bouwen gebouwen, en plaatsen monsterlijke robots. Spelers beginnen in Scythe met het opbouwen van hun infrastructuur, dan het verkennen van de wereld, en vervolgens het aangaan van gevechten met elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *