Het steden strijdperk

26 september was het weer zover: het jaarlijkse thematoernooi van Sessa! Dit jaar was het thema Het steden strijdperk. Met 4 speltafels vol en een enthousiaste toernooicommissie was het gezellig druk in de grote zaal van de Wolderse Wever. Het toernooi werd dit jaar in 2 voorrondes en een finaleronde gespeeld. In de eerste ronde speelde de helft van de spelers Sint Petersburg en de andere helft Alhambra. Na deze ronde volgde een wissel zodat na 2 rondes iedereen de beide spellen een keer gespeeld had.

De beste 4 spelers na deze 2 rondes vormden vervolgens finaletafel 1. De volgende 4 finaletafel 2 enzovoort. In de finale werden het spel Brugge door tafels 1 en 2 gespeeld en Manhattan door tafel 3. De spelers van tafel 4 vonden het wel mooi geweest en gingen op tijd naar huis.

Finaletafel 2 - Brugge
Finaletafel 2 – Brugge

Finaletafel 3 - Manhattan
Finaletafel 3 – Manhattan

Als leuke twist had de spelleiding bedacht dat niet de beste 4 spelers een prijs wonnen, maar de eerste speler van iedere finaletafel. Zo was het voor iedereen tot het einde toe spannend. Uiteindelijk gingen Ellen (tafel 1), Patrick (tafel 2) en Martien (tafel 3) er met de prijzen vandoor. Omdat tafel 4 op tijd naar huis was gegaan werd deze prijs verloot. Bart was de gelukkige winnaar!

Winnaars thematoernooi 2014
Winnaars thematoernooi 2014

Al met al een zeer geslaagd toernooi, hulde voor de toernooicommissie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *